Bedrijfsprofiel

Divina Color Bedrijfsprofiel

Divina Color is een Handelsnaam en dochteronderneming van Eco Knowledge. Deze heeft als bedrijfsactiviteiten het produceren en verkopen van voedingssupplementen afkomstig van de grove den (Pinus Sylvestris) in de vorm van Tincturen. Eco Knowledge is een Managementadviesbureau met als bedrijfsactiviteiten: Start-ups, Bedrijfsorganisatie en Branding voor bedrijven die duurzaam ondernemen in een hoog vaandel hebben. Het fundament van de onderneming is gelegd in het laatste jaar van de vorige eeuw op 25 mei (1999).

 

Dennenpollen-tinctuur

De motivatie om zelfstandig een product te produceren en te vermarkten is voortgekomen uit persoonlijke ervaringen met Pine Pollen Tinctuur. Omdat het aanbod zeer beperkt is en het product vaak is uitverkocht hebben wij zelf dennenpollen geoogst en hier een tinctuur van vervaardigd. Via FieldLab Alkmaar is er onderzoek verricht om de ervaringen van gebruikers terug te koppelen en deze hebben ons overtuigt. De concentratie van werkzame stof in deze tinctuur is vele malen hoger als in de producten die wij tot op heden hebben getest. De meeste voedingssupplementen staan niet bekend om een aangename smaak maar dat geldt niet voor deze tinctuur. Door de combinatie van de sterkte, de smaak en het beperkt aanbod hebben wij besloten dit product zelf te gaan produceren en aan te bieden aan retail en via het internet direct aan consumenten.

Pineal Gold

Vanuit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat dennenpollen een positieve uitwerking hebben op het volledige immuunsysteem en in deze samenstelling ook op de Pijnappelklier. De dennenpollen zijn geel goud van kleur en hierdoor is op 23 september 2017 de naam “Pineal Gold” toegekend aan de tinctuur. Voor de vervaardiging van onze tinctuur gebruiken wij wild geplukte Biologische pollen, versterkende kruiden en dennenhoning.

 


Dedication

 

Als producent zijn er weinig bedrijven die slechts één product binnen hun assortiment voeren maar wij geloven in “100% Dedication” of te wel “We doen het goed of helemaal niet”. Wij gaan ons specialisme verder uitwerken en streven er naar om onze kennis en vaardigheden te blijven verbeteren om de hoogst haalbare kwaliteit te kunnen produceren. De dennenboom staat centraal voor Divina Color en wij zijn ervan overtuigd dat alle heilzame werkingen hiervan nog lang niet zijn ontdekt.

 

 

Research 

Op dit moment is ons research team druk bezig om nieuwe tincturen te ontwikkelen van de Dennenappel, Dennennaalden, schors en de kegels. De onderzoeken richten zich ook op de combinaties van alle deze werkende stoffen voor hedendaagse ziektebeelden. Samen met meesters in de kruidenleer, therapeuten en marktpartijen druk bezig om de werkende stoffen in te zetten voor veel voorkomende aandoeningen. Verder heeft Divina Color geen intenties om andere producten dan die van de grove den als hoofdbestandsdeel te gaan produceren.
Spreekwoordelijk gezegd “Schoenmaker blijf bij je leest”.