Wetenschappelijk onderzoek

Onderzoek door chemici van de University of Zagreb, waren op basis van publicaties uit 1947 en 1966, waarin aangetoond is dat oestrogenen in pollen aanwezig zijn zelf verder op onderzoek uitgegaan. In de pollen van de grove den zijn zij op zoeken gegaan naar onderandere mannelijke hormonen. De onderzoekers vroegen zich af of in deze pollen ook androgene verbindingen aanwezig waren. De hoeveelheden die de onderzoekers vonden waren gering maar weldegelijk aanwezig. In een gram pollen stof vonden ze tienden van microgrammen aan steroïdhormoon. De Pollen zijn rijk aan: testosteron, epitestosteron en androstenedione.

 

Dennenpollen bieden dus een uitstekende mogelijkheid om ons te weren tegen een van buitenaf gemanipuleerde hormoonspiegel in ons lichaam, door middel van het leveren van de grootste natuurlijke bron van het mannelijk hormoon testosteron. Naast deze zeer specifieke kwaliteit waar dennenpollen om bekend staan, levert dit tevens een oplossing of verlichting voor een enorme waslijst aan fysieke en ook mentale problemen.
 
Hieronder volgt een uitvoerige lijst met de specifieke kwaliteiten van onderzoeksresultaten die in verband worden gebracht met dennenpollen.

 

Dennenpollen-
– balanceren de hormoon- en bloedsuikerspiegel, alsook het cholesterol gehalte.
– stimuleren het immuunsysteem en verhoogd het fysieke en mentale energieniveau.
– verbeterd de concentratie, aandachtsspanne en andere hersenfuncties.
– zorgen voor een drastische verbetering van vitaliteit en uithoudingsvermogen
– genereren een toename van de mannelijke vruchtbaarheid door het verhogen kwaliteit en productie van spermacellen.
– verhogen het androgeen niveau werkt hierdoor tegen seksuele disfunctie en zijn libido verhogend.
– verminderen de kans op prostaatziekten bij mannen.
– werken preventief bij ziektebeelden aan de luchtwegen.
– bestrijden cel mutatie en aanverwante ziektebeelden, zoals bijvoorbeeld bij vormen van kanker.
– werken ondersteunend voor gewichtshandhaving en bevorderd gewichtsverlies door vermindering van de eetlust.
– werken verlichtend bij gewrichtspijnen, zoals bij bijvoorbeeld reuma.
– reguleren de stofwisseling en ontgiften van het lichaam.
– stimuleren de leveractiviteit en regulering van galafscheiding.
– bevatten cel-regenererende en anti-aging eigenschap en dragen bij aan een gezonde huid, gezond haar en helpen tegen allerlei vormen van huidirritatie en/of huidziekten.

Deze gegeven berusten zich op openbare wetenschappelijke publicaties en Divina Color neemt geen verantwoording voor deze claims. Klik hier voor een overzicht van de wetenschappelijke publicaties.

Modern onderzoek Grove Den

Onderzoek uit 2011 toont aan dat de grove den hoogstwaarschijnlijk in de toekomst ingezet kan worden als basis voor behandelingen tegen ADHD, de negatieve gevolgen van roken, bescherming tegen UV-licht van de zon en menstruatiepijn. De flavonoïde pycnogenol is vooral de werkzame stof bij deze medicinale aanwendingen. Dit fytonutriënt zit samen met diverse andere flavonoïden in de bast van grove den. Er dient meer onderzoek te komen om de reeds opgedane gegevens uit te breiden en te onderbouwen. Volgens dit onderzoek, wat gedaan is door Iraanse wetenschappers, kan pyconogenol sommige gevolgen van diabetes mellitus verminderen en hart- en vaatziekten tegen gaan; dat laatste doordat het een natuurlijke bloedverdunner is. Pycnogenol behoort tot de sterke antioxidanten en kan daarnaast de werking van andere antioxidanten in het lichaam versterken. Deze werking is nuttig voor diabetici opdat hun ziekte niet verder uitbreidt. Hieraan kan worden toegevoegd dat in tegenstelling tot de farmaceutische wetenschap de kruidenwetenschap aantoont dat diabetes genezen kan worden, en de degeneratieve ontwikkeling van het ziektebeeld tot staan kan worden gebracht; reguliere behandelingsmethoden gaan ervan uit dat suikerziekte altijd verergert.